07 maart 2018

CDA Overijssel: “Benut meevaller Afsluitdijk voor verbreden Kornwerderzandsluis”

Recent bleek er een meevaller te zijn van 81 miljoen bij het aanbesteden van het werk aan de Afsluitdijk. Het CDA heeft een motie ingediend om GS op te dragen bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat te pleiten om dit overgebleven geld te besteden aan het verbreden van de Kornwerderzandsluis.

Economische kansen
Woordvoerder Verkeer en Vervoer Christiaan Schrijver legt uit waarom de opwaardering van de sluis zo belangrijk is voor Overijssel “De sluis bij Kornwerderzand op de Afsluitdijk heeft beperkte afmetingen (14 meter) waardoor sommige schepen de sluis nu niet kunnen passeren. Noord, Oost en Midden-Nederland lopen dan ook grote kansen en opdrachten mis. Het verbreden van de sluis, tot een breedte van 25 meter, biedt economische kansen voor de regio”.

Ook budget uit de regio
“Partners uit de regio waaronder de provincie Overijssel hebben al eerder aangegeven dat er geld beschikbaar is voor het verbreden van de Kornwerderzandsluis. Daarnaast is er vanuit het Rijk geld beschikbaar om regionale knelpunten op te lossen. Als we dit optellen bij de meevaller van 81 miljoen, moet er volgens ons een manier te vinden zijn om de verbreding daadwerkelijk te realiseren. We hebben er alle vertrouwen in dat verkeergedeputeerde Bert Boerman dit signaal aan de minister weet over te brengen”, besluit Schrijver. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.