24 oktober 2020

CDA Overijssel blijft ook digitaal actief

Het coronavirus brengt nogal wat teweeg, ook op lokaal niveau hakken de maatregelen om het virus in te dammen er flink in. Er wordt van alles ondernomen om de economische en financiële gevolgen zoveel mogelijk te beperken, onder meer met loonsubsidies en steunmaatregelen.

Het CDA-Tweede Kamerlid Hilde Palland en CDA-gedeputeerde Eddy van Hijum legden gistermiddag tijdens de eerste van twee webinars aan gemeenteraadsleden uit wat door de landelijke en provinciale overheid wordt gedaan om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten.

Ook blikten beiden tijdens dit digitale overleg vooruit, naar het moment waarop het coronavirus geen bedreiging voor onze maatschappij meer vormt. Niet alleen hoe groot de schade is die de coronacrisis heeft aangericht, maar ook welke kansen de crisis heeft geboden om (positieve) maatschappelijke veranderingen door te voeren.

De tweede webinar is op vrijdag 30 oktober van 16.00 tot 17.30 uur. De Overijsselse CDA-raadsleden kunnen dan opnieuw in gesprek met Hilde Palland, terwijl ook CDA-gedeputeerde Roy de Witte aanschuift.

Ook digitaal was vanmorgen het overleg van de woordvoerders Energie van de Statenfractie en een aantal CDA-gemeenteraadsfracties. Er werd gesproken over de Regionale Energie Strategie (RES) die een flinke opgave aan wind- en zonne-energie met zich meebrengt voor de gemeenten in West-Overijssel en Twente. Ten aanzien van de beide RES’sen werd gesproken over enerzijds het bundelen van de krachten en anderzijds het betrekken van de inwoners bij de ontwikkelingen die een flinke impact hebben op hun leefomgeving. Verder kwamen waterstof en kernenergie nog aan bod. ‘Korte lijnen, een goed gesprek!’, aldus Statenfractievoorzitter Bouwien Rutten na afloop.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.