09 mei 2015

CDA Overijssel eist onmiddellijke stopzetting lozing en transport olieafvalwater

Wederom blijkt hoe noodzakelijk het is dat de waterinjecties in Twente per direct stilgelegd worden. In januari al heeft CDA Overijssel opgeroepen tot onafhankelijk onderzoek samenstelling, risico's en onderzoek naar alternatieven van olieafvalwater opslag in Noord-Oost Twente. Toen is door de NAM in een bijeenkomst in Tubbergen aangegeven dat er niets fout kan gaan bij het transport door de leidingen: alles wordt met moderne middelen gemonitord. Nu blijkt dat wederom de NAM de risico's van opslag EN transport niet onder controle heeft, moeten we per direct het transport en de opslag stoppen.

Op dit moment worden snuffelhonden uit België door de NAM ingezet om lekkages voortijdig op te sporen in de transportleiding van Schoonebeek naar Oldenzaal. Gezien het feit dat de laatst bekende lekkage bij Hardenberg veroorzaakt is door bacteriële corrosie in de pijpleiding, lijkt de mogelijkheid van nieuwe lekkages niet onmogelijk.

Statenlid Rob Engbers is namens CDA Overijssel vastberaden in zijn uitspraak “Onmiddellijke stopzetting lozing en transport olieafvalwater is vereist.”
Bouwien Rutten, nieuw Statenlid schreef er een blog over. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.