05 april 2018

CDA Statenfractie bezoekt Hanzestad Oldenzaal

De vrijwel voltallige CDA Statenfractie bracht op 4 april een werkbezoek aan Oldenzaal. Samen met de lokale CDA-afdeling werd het bedrijf Pré Pain bezocht. Deze onderneming maakt bake-off broodprodukten van de beste kwaliteit en levert deze non-stop aan de grote supermarktketens in o.a Nederland, Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk. Pré Pain biedt werk aan 350 medewerkers.

MBO personeel lastig te vinden
Ondanks goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a gezond- en fitheidsprogramma’s, rookvrije lokatie) wordt het steeds moeilijker goed opgeleide medewerkers op vooral mbo niveau te vinden. De aanwezigheid in Twente van goede opleidingscentra is dan ook van groot belang. In tweede deel van het bezoek stond de ontwikkeling van het centrum van Oldenzaal centraal.

Stad in beweging
Wethouder Alida Renkema is bijzonder verheugd dat het de samenwerking met de provincie Overijssel rondom de Stadsbeweging voortzet. De Stadsbeweging maakt zich sterk voor de vitaliteit van binnensteden. Samen onderschrijven de provincie en gemeente nu een nieuwe overeenkomst - een zogenaamd stadsarrangement - met belangrijke thema’s voor de ontwikkeling van een aantrekkelijke,  binnenstad. Het arrangement omvat een drietal belangrijke onderdelen voor de binnenstad. Er komt een binnenstadsmanager en er is aandacht voor het gebied rond de Langestraat en het Singelpark.

De CDA-fractie is blij met deze ontwikkeling. “Oldenzaal is één van de Overijsselse gemeenten waar de Stadsbeweging goed op gang is gekomen. Door samen te werken kunnen met kleine ingrepen grote veranderingen gerealiseerd worden". Wethouder Alida Renkema gaf aan dat alledrie onderdelen een aanzienlijke impuls gaan leveren aan de historische Hanzestad Oldenzaal.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.