27 januari 2016

CDA-Statenfractie start werkbezoeken met bezoek aan Yalp in Goor

Het CDA Overijssel start deze week met haar werkbezoeken aan bedrijven, instellingen en belangenorganisatie in de provincie. Om het werk als volksvertegenwoordigers goed te kunnen doen, is het voor de fractie belangrijk om te weten wat er in Overijssel leeft en belangrijk wordt gevonden. De reeks werkbezoeken, onder het motto “Samen Overijssel” start woensdag 27 januari met een bezoek aan Yalp in Goor.

Yalp
Yalp is leveranciers van sport- en speeltoestellen. De speeltoestellen van Yalp zijn interactief en nodigen uit om te spelen, maar vooral om te bewegen. Het Twentse bedrijf, dat in 2000 begon met twee enthousiaste eigenaren en vier medewerkers is inmiddels uitgegroeid tot een een bedrijf met 40 medewerkers en klanten over de hele wereld. Ook won Yalp meerdere designprijzen voor hun innovatieve speeltoestellen. De fractie is erg nieuwsgierig naar dit bedrijf en kijkt uit naar dit ‘speelse’ werkbezoek.

Samen Overijssel
De fractie wil met de werkbezoeken zoveel mogelijk van de Overijsselse samenleving opsnuiven. De komende tijd bezoeken zij zowel het commerciële bedrijfsleven als zorg, sport, vrijwilligersorganisaties, onderwijs, buurten en dorpen. Het CDA wil bij de bezoeken zoveel mogelijk mensen ontmoeten en luisteren wat hen in het werk en de Overijsselse samenleving bezighoudt. De opbrengsten en indrukken van de werkbezoeken ondersteunen de CDA-Statenfractie in hun werk als volksvertegenwoordiger In de komende periode zullen werkbezoeken worden gebracht aan Preston Palace in Almelo, het dorp Luttenberg, ziekenhuis Saxenburggroep in Hardenberg en het ROC van Twente in Hengelo.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.