18 april 2016

CDA Statenleden op werkbezoek bij ROC Twente

De Statenfractie van het CDA brengt op 20 april een werkbezoek aan het ROC van Twente in Hengelo. Tijdens het bezoek staan de gezamenlijke de uitdagingen van onderwijs en politiek op de agenda. Zo wordt er onder andere gesproken over de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt, het realiseren van grensoverschrijdende stages en de uitdagingen die dat met zich mee brengt.

Maatschappelijk ondernemen
Onderwijsinstellingen voor beroepsonderwijs staan midden in de samenleving en vervullen een belangrijke rol in het leven van jongvolwassene. Het CDA is ook erg nieuwsgierig op welke wijze het ROC invulling geeft aan deze rol en hoe zij invulling geeft aan maatschappelijk ondernemerschap. De fractie kijkt uit naar het bezoek en hoopt ook uit dit bezoek weer inspiratie te halen om haar rol als volksvertegenwoordiger nog beter te kunnen vervullen.

Midden in de samenleving
Om het werk als volksvertegenwoordigers goed te kunnen doen, is het voor de fractie belangrijk om te weten wat er in Overijssel leeft en belangrijk wordt gevonden. Met de werkbezoeken, onder het motto “Samen Overijssel” wil de fractie zoveel mogelijk van de Overijsselse samenleving opsnuiven. De fractie is inmiddels al op bezoek geweest bij Yalp in Goor, het dorp Luttenberg, Het Röpcke Zweersziekenhuis in Hardenberg en Hanzestad Kampen

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.