26 februari 2021

CDA wil haast maken met beter telefoonbereik Vilsteren en Hoge Hexel

De CDA-fractie in Provinciale Staten vraagt zich af waarom het zo lang duurt voordat de problemen met de telefonische bereikbaarheid in Vilsteren en Hoge Hexel worden opgelost. Te meer omdat er al geruime tijd een vergunning ligt voor het plaatsen van een ‘opstelpunt’ voor mobiele telefonie van KPN in Hoge Hexel.

Statenlid Jerry Blekkenhorst wil weten of de provincie kan bijdragen aan een oplossing voor Vilsteren en Hoge Hexel. Ook vraagt hij aan Gedeputeerde Staten om uit te zoeken of er ook in andere buurtschappen in Overijssel problemen zijn met de telefonische bereikbaarheid, wellicht ook bij klanten van andere providers.

Tweede Kamerleden Hilde Palland en Joba van den Berg van het CDA stelden vorige week ook al vragen over de telefonische bereikbaarheid in Vilsteren en Hoge Hexel aan de staatssecretaris van Economische Zaken. Blekkenhorst meent dat de provincie en de staatssecretaris samen aan de bel moeten trekken bij KPN. Verder informeert hij ook nog of er al schot zit in de aanleg van breedband internet in de ‘witte vlekken’ in Overijssel. Hij verwijst daarbij naar de aanleg van snel internet in de Hardenbergse buurtschap Holtheme die als voorbeeld kan dienen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.