10 februari 2015

CDA wil miljoenen voor Twente Werkt

Het CDA vindt dat de provincie Overijssel de uitvoering van het actieplan Technology Base Twente en Twente Werkt de komende jaren financieel moet ondersteunen. 

CDA-Statenfractievoorzitter Martin Reesink wijst er op dat de provincie voor de periode na 2015 nog geen euro gereserveerd heeft voor regionaal economisch beleid. Volgens de CDA'er zijn er van 2016 tot 2020 tientallen miljoenen euro’s nodig om de samenwerking tussen het bedrijfsleven, onderwijs en kennisinstellingen verder te stimuleren om zo nieuwe werkgelegenheid te creëren.

Te denken valt aan: 

uitvoering van het programma 'smart industry', ofwel het moderniseren van de maakindustrie met nieuwe materialen, ICT en robotisering;het stimuleren van innovatie en het opleiden van vakmensen in sectoren, zoals de techniek, bouw, agro/food en de vrijetijdseconomie;acquisitie van nieuwe bedrijven en het terughalen van verdwenen industrie ('reshoring');zorgen dat Overijssel de meest MKB vriendelijke provincie is.

Voor het CDA heeft het versterken van de regionale economie voorrang boven het nog verder verlagen van de belastingen, zoals de VVD wil. "Overijssel heeft de belastingtarieven de afgelopen jaren al bevroren en blijft dit wat ons betreft doen. Maar de tientallen miljoenen die een extra belastingverlaging kost, kunnen we beter steken in het ondersteunen van het midden- en kleinbedrijf en goed onderwijs. Dat helpt de werkgelegenheid echt", aldus Reesink.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.