01 maart 2017

CDA zet Overijssel in het zonnetje

De CDA-fractie ging samen met een tweetal kandidaten op pad om op deze complimentendag Overijsselaars in het zonnetje te zetten met een welgemeend compliment. De complimenten zijn uit gedeeld aan personen, instellingen en organisaties die volgens de fractieleden van het CDA Overijssel een belangrijke bijdrage leveren aan Overijssel.

“Het zijn vaak de kleine dingen die waardevol zijn. En we vergeten vaak te zeggen hoe blij we zijn met de inzet van mensen. Oprechte aandacht, het nemen van initiatief, anderen aansporen en helpen succesvol te zijn. Al deze mensen en instellingen verdienen op deze complimentendag extra waardering”, aldus fractievoorzitter Martin Reesink namens de CDA Statenfractie.

De complimenten werden dit jaar gegeven aan: Groen Gebogen in Dalfsen, Erik Braaksma van de Chr. Scholengemeenschap Reggesteyn in Nijverdal, St. Huiswerkbegeleiding Oost Nederland uit Enschede, Frank Slijkhuis van Kulturhus De Marke in Hengevelde, Verpleeghuis Gerardus Majella in Denekamp, vertrekkend coach van PEC Zwolle Ron Jans en voorzitters van Heracles Jan Smit.  

 

De uitgedeelde complimenten

Groen Gebogen in Dalfsen:
Burgerlid Herman Zwart en CDA-kandidaat Kamerlid Maurits von Martels hebben een compliment uitgereikt aan Groen Gebogen. Het is en mooi voorbeeld van een succesvol bewonersinitiatief in Dalfsen, waarbij inwoners hun enthousiasme, betrokkenheid, ervaring en kennis beschikbaar stellen aan andere inwoners van Dalfsen. In dit geval op het gebied van duurzaamheid, in de brede zin van het woord. We vinden dit een prachtig en stimulerend voorbeeld van bewonersinitiatief, waarbij inwoners elkaar stimuleren en helpen, om zo de lokale samenleving van Dalfsen weer een stukje leefbaarder en beter te maken.

Erik Braaksma van de Chr. Scholengemeenschap Reggesteyn in Nijverdal
Statenlid Jeroen Piksen gaf een compliment aan Erik Braaksma van de Chr. Scholengemeenschap Reggesteyn in Nijverdal. “Erik zet zich al meer dan vijftien jaren in voor "democratie en debat". Zo verzorgt hij in samenwerking met het CDA -Hellendoorn jaarlijkse excursie bezoek van zijn leerlingen aan de CDA-Tweede Kamerfractie en de Eerste en Tweede Kamer. Daarnaast vormt hij jaarlijks een debatteam dat mee dingt naar de Overijsselse debat award. Voor de derde keer is Reggesteyn winnaar. Zij morgen nu ook deelnemen aan de landelijke finale. Erik leert de jongeren de kracht van het gesproken woord en debat en niet die van de grote mond. Daarom complimenteer ik hem”. 

St. Huiswerkbegeleiding Oost Nederland.
Statenlid Gerda ter Denge en kandidaat-Kamerlid Eugène van Mierlo gaven een compliment aan Stichting Huiswerkbegeleiding Oost Nederland. “Onderwijsbegeleiding Oost-Nederland is een fantastische organisatie en biedt hulp in de vorm van huiswerkbegeleiding, bijles en mentorschap. Daarnaast worden ouders ondersteund in de begeleiding van hun kind en worden handvatten gegeven om een goed voorbeeld te zijn voor hun kinderen. Dit laatste wordt verwezenlijkt in de vorm van het ouderverzorgerproject”.

Frank Slijkhuis van Geurs Beton in Hengevelde.
Statenlid Ben Eshuis geeft een compliment aan Frank Slijkhuis van Geurs Beton. “Naast directeur van Geurs Beton in Hengevelde, is Frank ook voorzitter van het bestuur van Kulturhus De Marke in Hengevelde. Vanaf 2017 wordt dit Kulturhus annex sporthal volledig 'gerund' door vrijwilligers. Het bestuur heeft met Frank als 'boegbeeld' de overgang van professioneel beheer naar beheer door alleen vrijwilligers in de afgelopen tijd gestalte gegeven. Daarvoor is veel werk verzet. Een compliment voor Frank Slijkhuis en in hem het gehele bestuur is dan ook wel op zijn plaats”.

Verpleeghuis Gerardus Majella in Denekamp
Statenlid Bouwien Rutten geeft een compliment aan medewerkers van verpleegtehuis Gerardus Majella in Denekamp. “Vandaag heb ik een dik verdiend compliment en bos bloemen gebracht aan de medewerkers van verpleegtehuis Gerardus Majella in Denekamp. Ondanks de enorme werkdruk en de te krappe zorgbudgetten weten zij de bewoners met heel veel liefde, aandacht en respect te verzorgen. De bewoners krijgen bij Gerardus Majella, behorend tot de St-Maarten zorggroep, een warm thuis aangeboden, waarin de bewoner ten alle tijde centraal staat. Chapeau!!”

Ron Jans van PEC Zwolle en Jan Smit van Heracles
Statenlid Moniek Kleinsman gaf vertrekkend coach van PEC Zwolle Ron Jans en vertrekkend voorzitter van Heracles Jan Smit een compliment. “Beide heren hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de professionele sport in Overijssel. Sport is een verbindende factor en daar hebben zij beiden een belangrijke bijdrage aan geleverd. We gaan ze zeker missen in Overijssel”. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.