25 september 2015

CDJA Overijssel heeft nieuw bestuur

De algemene ledenvergadering van het CDJA Overijssel heeft in Nijverdal een nieuw bestuur verkozen. Tijdens de ledenvergadering is, onder toeziend oog van het populaire Europarlementslid Annie Schreijer, raadslid Lisanne Spanbroek uit Olst-Wijhe verkozen tot voorzitter. Het bestuur wordt ingevuld door Anne Adema (secretaris & vicevoorzitter), Pjotr Koiter (penningmeester) en Bart Bouwman (bestuurslid politiek).

Ook landelijk algemeen bestuurslid Marc Dorst is toegetreden tot het bestuur. Het bestuur wordt gecompleteerd door Wim Duitman en Mart van Lagen, respectievelijk voorzitters van CDJA IJsseldelta en CDJA Twente.Wim Duitman is daarnaast plaatsvervangend algemeen bestuurslid van CDJA-landelijk en Mart van Lagen is gemeenteraadslid voor het CDA in Enschede. Tijdens de algemene ledenvergadering is afscheid genomen van de vertrekkende bestuursleden.

Meer betrokken en nieuwe leden
Het bestuur Spanbroek wil verder bouwen op het fundament dat gelegd is door het bestuur Kastelein. Het nieuwe bestuur heeft zich ten doel gesteld om bestaande CDJA-leden te activeren en nieuwe leden te werven. De bestuursleden willen de belangen van Overijsselse jongeren behartigen in de provinciale politiek door het kritisch volgen en aanspreken van de CD(J)A-politici in Overijssel en Den Haag. 

Op de foto van links naar rechts: Bart Bouwman, Anne Anema, Lisanne Spanbroek, Marc Dorst, Wim Duitman en Pjotr Koiter.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.