12 juli 2020

Ga nogmaals stemmen!

Het CDA kiest de nummer 1! Zaterdagmiddag is de uitslag van de stemming bekend gemaakt. Hugo de Jonge en Pieter Omtzigt zijn door naar de volgende ronde. Hugo de Jonge heeft 48,7%, Pieter Omtzigt 39,7% en Mona Keijzer 11,6% van de stemmen gekregen. De stemming in de eerste ronde kende een hoge opkomst van 66,2%.

Uiteraard wordt gehoopt dat opnieuw@ veel CDA'ers hun stem gaan uitbrengen inmiddels kan er voor de tweede ronde worden gestemd. Dat kan tot dinsdagochtend 12.00 uur. Omdat het erg druk is op de stemsite is het verstandig om zo vroeg mogelijk op de dag naar de site te gaan.

Hoe gaat het stemmen in zijn werk? Ga naar www.cda.nl/stemmen en geef daar aan of je online of telefonisch wilt stemmen. Voer de stemcode in die je eerder per mail hebt ontvangen. Ook moet je je lidnummer invoeren die ook in de mail terug is te vinden. Tenslotte nog de postcode en dan kan de keus worden gemaakt op Hugo de Jonge of op de Overijsselse kandidaat-lijsttrekker Pieter Omtzigt. Vanuit het buitenland kan alleen telefonisch worden gestemd: 097 010 241 232.

Er zijn CDA-leden die bij het digitaal stemmen met een firewall worden geconfronteerd. Even de wifi uitschakelen en weer aanzetten, dan moet het probleem zijn opgelost.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.