28 oktober 2015

Oud burgemeester van Hengelo Frank Kerckhaert strijdt voor bestuurszetel CDA

Oud burgemeester van Hengelo Frank Kerckhaert is kandidaat voor het Dagelijks Bestuur en vicevoorzitterschap van het landelijk CDA.

Partijcongres
Op het CDA najaarscongres te Utrecht op 7 november stemmen alle aanwezige CDA’ers voor drie vacatures in het Dagelijks Bestuur (DB) van het landelijk CDA. Frank Kerckhaert (65), oud-burgemeester van Hengelo, is voorgedragen als één van de twee kandidaten voor de HRM portefeuille binnen het DB en voor het vicevoorzitterschap van onze partij. De andere kandidaat voor de HRM portefeuille is mevrouw Dienke Dekker-Mulder, CDA-fractievoorzitter in de gemeente Wassenaar. Nadat de uitslag bekend is gemaakt, volgt de stemming over het vicevoorzitterschap van het CDA.

Aparte stemming over het vicevoorzitterschap.
Alleen als Kerckhaert verkozen zou zijn tot DB lid volgt er een aparte stemming over het vicevoorzitterschap. De andere kandidaat voor het vicevoorzitterschap is de huidige burgemeester van Roermond mevrouw Rianne Donders-de Leest. De aanwezige leden kunnen op 7 november op het CDA Partijcongres in de ochtend tot uiterlijk 13:15 uur hun stem uitbrengen. Op CDA.nl is meer informatie te vinden over de procedure, de andere DB kandidaten en een verdere toelichting en motivering van Frank Kerckhaert.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.