31 mei 2017

Overijssel investeert in Nationale Parken

De CDA fractie heeft in de Statenvergadering van 24 mei haar akkoord gegeven aan het nieuwe plan voor de twee nationale parken die onze provincie rijk is, Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden. Het CDA van mening dat we met dit plan samen met de gemeenten en betrokken partijen onze beide Nationale Parken weer op de kaart zetten.

Genieten
Het zijn beide Nationale parken waarvan de natuur gekwalificeerd is als een Natura2000 gebied.  Het behoud van de natuurwaarden is daarmee gegarandeerd. "Als provincie willen we ook onze inwoners en toeristen van onze nationale parken laten genieten. We zijn ervan overtuigd dat we de ecologie van beide parken kunnen verbinden met de lokale economie. De betrokken gemeenten hebben in samenwerking met lokale bevolking en lokale ondernemers een goed onderbouwd plan gepresenteerd om dit te realiseren", vertelt woordvoerder Landbouw en Natuur Marco van der Vegte. .  

Eigen aanpak
Bij elk Nationaal park, zowel bij de Sallands Heuvelrug met zijn unieke natuur en mogelijkheden voor buitensport als het waterrijke gebied Weerribben-Wieden met zijn specifieke natte natuur, is een plan gemaakt wat is toegesneden op de lokale situatie. Bij beide Nationale Parken is een eigen weg gekozen die past bij de lokale situatie, er is dus een duidelijk verschil in aanpak bij het realiseren van de ambities.In de gebieden is breed draagvlak voor de voorgestelde plannen. "Aan de Staten is de vraag voorgelegd om akkoord te gaan met een investering van ruim €800.000,- .Het CDA heeft daar volmondig ja tegen gezegd. Bij goede plannen hoort ook een goede financiële onderbouwing en daarmee kan men lokaal aan de slag om de ambities te gaan realiseren" aldus Van der Vegte.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.