08 februari 2021

Provincie besteedt nog eens 1,1 miljoen euro aan digitaliseringsvouchers

De provincie Overijssel trekt nog eens 1,1 miljoen euro uit voor vouchers waarmee het midden- en kleinbedrijf, maar ook culturele en maatschappelijke organisaties digitaliseringsprojecten kunnen bekostigen. Ook komt er meer geld beschikbaar voor het creëren van ontmoetingsplekken die aansluiten op de anderhalve-metersamenleving en voor het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele en sportieve evenementen.

Provinciale Staten stemden onlangs in met dit voorstel, tot grote vreugde van het CDA-Statenlid Susan Faal. ‘We zien dat door de coronacrisis veel ondernemers zich digitaal moeten profileren omdat het fysiek niet kan. De digitaliseringsvoucher kan ondernemers hierbij helpen, maar het is ook een stap richting de toekomst waarin innovatie, digitalisering en verduurzaming een grotere rol gaan spelen.’

Met de digitale vouchers wil de provincie ondernemers en organisaties de drempel over helpen om aan de slag te gaan met websites, reserveringssystemen en onlinediensten waar ze ook na de coronacrisis profijt van hebben. Afgelopen jaar gaf de provincie al 1,5 miljoen euro uit aan digitaliseringsvouchers. Er werden maar liefst 525 aanvragen ingediend, waarvan er 356 werden gehonoreerd. Een flink aantal aanvragen werd afgewezen omdat het subsidieplafond was bereikt.

Vanaf woensdag 10 februari kunnen opnieuw aanvragen voor de vouchers worden ingediend. De verwachting is dat de belangstelling opnieuw groot is. Susan Faal: ‘Nu de provincie weer digitaliseringsvouchers gaat uitgeven, vind ik het ontzettend belangrijk dat vooral door de coronacrisis getroffen ondernemers er gebruik van maken. Het is ook goed dat er studenten worden ingezet om deze ondernemers te helpen bij het uitvoeren van digitaliseringsprojecten. Veel studenten hebben nu geen stageplek of een afstudeeropdracht, wat ik heel erg voor ze vind. Door ze bij digitaliseringsprojecten te betrekken, komen ze dichterbij de praktijk. Een win-win situatie.’

Ook komt er extra geld van de provincie voor onder meer het ontwikkelen van ontmoetingsplekken die aansluiten bij de 1,5 meter samenleving, het organiseren van lokale maatschappelijke, culturele en sportieve evenementen. Vorig jaar werden hiervoor al 408 aanvragen ingediend.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.