22 april 2017

Statenfractie CDA bezoekt MKB-vriendelijkste gemeente Rijssen- Holten

De Statenfractie van het CDA bracht op 19 april een bezoek aan Rijssen-Holten. In de MKB vriendelijkste gemeente van Overijssel stond een bezoek aan familiebedrijf Muller Freshfood Logistics op het programma, gevolgd door een gesprek met verschillende organisaties uit de gemeente. Actuele thema’s als de omgevingsvisie, bedrijventerreinen, duurzaamheid en uitdagingen op sociaal terrein passeerden revue. “De Statenfractie wil weten wat er in de Overijsselse samenleving leeft en belangrijk wordt gevonden. Daarom brengt de fractie regelmatig werkbezoeken aan bedrijven en organisaties. Ook uit dit bezoek nemen we weer input mee waardoor we ons werk in de Staten beter kunnen doen”, vertelt Statenlid Jeroen Piksen.  

Ruimte om te ondernemen
Tijdens het bezoek aan Muller Freshfood Logistics kwam duidelijk naar voren hoe belangrijk het is om bedrijven die zorgen voor zoveel werkgelegenheid in de regio zo optimaal mogelijk te ondersteunen. Door provinciale inzet is het bedrijventerrein waar Muller is gevestigd mogelijk gemaakt en daarmee zijn zeker 400 arbeidsplaatsen in de regio behouden gebleven.

Vitale gemeenschappen
Tijdens de ontmoeting met vertegenwoordigers uit de sport, kerken, agrarische sector, duurzaamheid en de lokale CDA-afdeling kwam naar voren dat de gemeente Rijssen-Holten beschikt over een actieve gemeenschap en vele vrijwilligers. Ook de uitdagingen op sociaal terrein in de gemeente kwamen aan de orde.
Een voorbeeld van input die de Statenfractie mee terug neemt naar Zwolle is het verhaal van Stichting Duurzaam Holten. De stichting diende een aanvraag in voor een stimuleringssubsidie van EUR. 11.000,-, maar er bleek een drempel van EUR 20.0000. De subsidie werd niet uitgekeerd. “Dit zijn typisch van die zaken die we pas ontdekken als we met de mensen praten. Dit nemen we mee en we gaan zeker kijken of we hier iets aan kunnen doen. Als er met een kleiner bedrag resultaat kan worden geboekt, waarom zouden we dat dan tegenhouden?”, aldus fractievoorzitter Martin Reesink.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.