12 september 2018

Vernieuwing en ervaring op kandidatenlijst CDA Overijssel

Het Algemeen Bestuur van het CDA in Overijssel heeft de conceptlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgesteld. Het is nu aan de leden om de lijst definitief te maken tijdens de ledenvergadering op 22 november. Voorzitter Maarten Westerduin is erg te spreken over de conceptlijst: “De vertrouwenscommissie heeft goed werk geleverd en een mooie balans gezocht tussen nieuwe gezichten en ervaren Statenleden. Tussen mannen en vrouwen, jong en oud en een goede spreiding over de hele provincie. Een jongere van het CDJA op plaats 2 getuigt van lef en past bij een partij die wil vernieuwen”.

Altijd een CDA’er in de buurt
Lijsttrekker Eddy van Hijum is enthousiast over het team dat hij als lijsttrekker gaat aanvoeren tijdens de verkiezingen. “Ik ben bijzonder trots op deze lijst, die laat zien dat het CDA als volkspartij in de Overijsselse samenleving geworteld is. Jong en oud, platteland en stad en alle streken van onze provincie zijn vertegenwoordigd. Er is dus altijd een CDA’er in de buurt! Alle kandidaten zijn echte volksvertegenwoordigers en stuk voor stuk betrokken inwoners die hun sporen in de samenleving hebben verdiend. Wij gaan ons de komende vier jaar samen vol energie inzetten voor Overijssel”.

Martin Reesink zwaait af
Na drie periodes van vier jaar als Statenlid en acht jaar als fractievoorzitter, zwaait Martin Reesink af als Statenlid. “Martin Reesink heeft zich vele jaren ingezet voor het CDA. Als stabiele factor en verbinder heeft hij de fractie steeds uitstekend geleid. We zijn hem als CDA zeer dankbaar voor zijn tomeloze inzet”, aldus afdelingsvoorzitter Maarten Westerduin. Reesink: “Je moet als partij blijven vernieuwen. Dat is ontzettend belangrijk. Dat is met deze lijst, neem bijvoorbeeld onze nummer 2 Wim Duitman (29), heel erg goed gelukt. Daar ben ik heel trots op.” Reesink blijft zich wel volop inzetten voor de partij: “Het CDA zit in je haarvaten en daar blijf ik natuurlijk graag bij betrokken en me voor inzetten”. Voorzitter Westerduin: “Het bestuur heeft gekozen voor een advies kandidatenlijst met kandidaten die een volksvertegenwoordigende rol zullen innemen in de Staten. Bestuurders staan derhalve niet noodzakelijkerwijs op de advies kandidatenlijst.”.

Nieuwe gezichten
Lijsttrekker Eddy van Hijum was al eerder gekozen. Hij wordt vergezeld door een enthousiast team, afkomstig uit de gehele provincie Overijssel. Opvallend is de nummer 2 op de lijst, Wim Duitman uit Kampen. Duitman is 29 jaar en komt uit Kampen. Hij is voorzitter van het CDJA IJsseldelta en bestuurslid van het landelijke CDJA. Hij heeft zich in die functie als talent bewezen en is binnen het CDA Overijssel een bekend gezicht. Jerry Blekkenhorst, 33 jaar en ondernemer uit de gemeente Twenterand, is de andere nieuwkomer in de top 10 op plek 6. Op plek 11 tot en met 15 staan ook nieuwe gezichten. Klaas de Lange uit de gemeente Steenwijkerland op 11, Marieke Blom uit Almelo op 12, Jacob Spiker uit Staphorst op 13, Douwe Prinsse uit Hardenberg op 14 en Peter van der Terp uit Steenwijkerland op 15.

Ervaring
Naast de nieuwkomers staan er ook bekende gezichten in de top 10 van de lijst die ook nu al Statenlid zijn. Op 3. Bouwien Rutten (Dinkelland), op 4. Ben Eshuis (Hof van Twente), op 5. Susan Faal (Rijssen-Holten), op 7. Jeroen Piksen (Hellendoorn), op 8. Bart van Moorsel (Deventer), op 9. Moniek Kleinsman (Ommen) en op 10. Henk Meulink (Hardenberg).

 

De Conceptlijst CDA Overijssel 

 

 1. Eddy van Hijum, Raalte

 2. Wim Duitman, Kampen,

 3. Bouwien Rutten, Dinkelland

 4. Ben Eshuis, Hof van Twente

 5. Susan Faal, Rijssen Holten

 6. Jerry Blekkenhorst, Twenterand

 7. Jeroen Piksen, Hellendoorn

 8. Bart van Moorsel, Deventer

 9. Moniek Kleinsman, Ommen

 10. Henk Meulink, Hardenberg

 11. Klaas de Lange, Steenwijkerland

 12. Marieke Blom, Almelo

 13. Jacob Spiker, Staphorst

 14. Douwe Prinse, Hardenberg

 15. Peter van der Terp, Steenwijkerland

 16. Karin van der Toorn, Deventer

 17. Annemiek Wassink, Wierden

 18. Henk Selles, Kampen

 19. Margreet Bosma, Zwartewaterland

 20. Mart van Lagen, Enschede

 21. Marlies Wielens, Hengelo

 22. Martijn van der Veen, Zwolle

 23. Gert van Lente, Zwartewaterland

 24. Bert Krale, Staphorst

 25. Niels Tomson, Dalfsen

 26. Jan Riesewijk, Losser

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.