07 december 2016

Wisseling van de wacht CDA Statenfractie

Statenlid Rob Engbers heeft besloten zijn werk voor Provinciale Staten neer te leggen. Bart van Moorsel, nu al bij de fractie betrokken als burgerlid , zal de vrijkomende plek innemen. Rob Engbers was bezig aan zijn derde termijn als Statenlid. Privé en werk  omstandigheden waren voor hem de reden te stoppen met zijn werk als volksvertegenwoordiger. "Ik doe de dingen die ik doe graag goed. Met alle ballen die ik in de lucht te houden heb, lukte dit niet naar mijn zin. Een pittig besluit, maar ik geef het stokje graag over aan Bart van Moorsel. Hij is al geruime tijd burgerlid en heeft inmiddels in de fractie en in de commissies bewezen een prima Statenlid te kunnen zijn".

Ambities
Bart van Moorsel kijkt er naar uit nu officieel als Statenlid voor de fractie aan de slag te gaan. "Ik vind het een uitdaging ​m​​ijn steentje bij te dragen aan de bereikbaarheid en de ruimtelijke kwaliteit van Overijssel​. Juist op deze gebieden kan de provincie het verschil maken. Daarnaast ga ik werken met een leuke club CDA- en Statencollega’s en een hard werkend college. Er is nog ruim twee jaar te gaan in deze periode. Ik draag graag bij aan het verder realiseren van de doelen van deze coalitie.

Fractie weer compleet
Fractievoorzitter Martin Reesink heeft met van Moorsel weer een complete fractie. “Het is een verlies voor de fractie dat een ervaren en kundig statenlid als Rob vertrekt. Gelukkig krijgen we Bart als gedreven statenlid ervoor terug. Hij heeft zijn eerste successen voor de fractie al behaald!”. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.