02 april 2014

Henk Holterman besluit raadslidmaatschap neer te leggen

CDA Almelo betreurt het feit dat Henk Holterman heeft besloten zijn raadslidmaatschap neer te leggen. Voor hemzelf blijken zijn functies als DB-lid bij het waterschap Vechtstromen namens LTO en zijn raadslidmaatschap voor CDA Almelo toch moeilijk verenigbaar. 

Er zijn ondertussen gesprekken geweest met diverse betrokkenen. Henk is van mening dat het bij nader inzien niet in het belang van het waterschap Vechtstromen, de gemeente Almelo of hemzelf is wanneer hij beide functies gelijktijdig vervult. 

De CDA-fractie is van mening dat beide functies zijn te combineren, zeker omdat het wettelijk is toegestaan. Er zijn in Nederland meerdere voorbeelden van een dergelijke dubbelfunctie te vinden. Uiteraard heeft CDA Almelo respect voor de keuze van Henk. Vanaf de kandidaatstelling is uitgesproken dat er geen bezwaar is tegen de combinatiefunctie en er was en is geen enkele twijfel over de integriteit van Henk. 

Het besluit van Henk was extra zwaar gezien de vele voorkeursstemmen die hij heeft behaald. Echter een stem op Henk is ook een stem op het CDA. De CDA fractie is er dus ook voor deze kiezers. 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.