03 april 2013

College beantwoordt vragen over trekkers op Twenteweg

Het CDA vindt dat de verkeersveiligheid zou worden vergroot als er op de Twenteweg trekkers zouden mogen rijden. Het College is het in de beantwoording van de vragen met dit standpunt eens.

Raadslid Gerrit van den Berg stelde deze vragen omdat op 26 februari j.l. in de Tweede Kamer een motie aangenomen is, die verplicht tot het kentekens voeren voor tractoren en overige landbouwvoertuigen. Eerder is al een besluit genomen over het invoeren van een volwaardig rijbewijs. De snelheid formeel verhogen tot 40 km is dan het logische vervolg en een formaliteit. Deze drie eisen waren door Gedeputeerde Staten eerder als voorwaarde gesteld om landbouwverkeer toe te laten op de Twenteweg ter hoogte van de brandweerkazerne tot aan de rotonde bij de Evenementenhal.

De eerste effecten van deze motie worden naar verwachting pas in 2015 merkbaar. Daarom vindt het College van Burgemeester en Wethouders het op dit moment nog te vroeg om een verzoek in te dienen bij de provincie om landbouwverkeer op de Twenteweg toe te laten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.