15 maart 2017

Jong en “Oud” actief tijdens NL Doet

De jongeren zijn erg blij met hun “nieuwe” Chill Point in Lemelerveld aldus de jongerenwerker Emmelie Luiken.

 
Afgelopen vrijdag is er geschilderd, gesaust en getimmerd in de ruimte van Chill Point in Lemelerveld. Een plek waar jongeren samen komen voor diverse activiteiten. Het CDA vindt het belangrijk dat deze jongeren een veilige en leuke plek hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten.
 
Afgelopen jaren steken fractie- en bestuursleden van het CDA Dalfsen de handen uit de mouwen, tijdens NL Doet. Dit om te onderstrepen dat wij vrijwilligerswerk belangrijk vinden. Deze dag is daar een mooi moment voor. Samen met gebruikers, organisatie en scholieren van Carmel College hebben we de ruimte een frisse nieuwe look gegeven, waar ze weer een poosje mee voorruit kunnen. Naast het doen van vrijwilligerswerk is dit ook een mooi moment om in gesprek te gaan met de jongeren over wat er leeft onder de jongeren, wat gaat goed binnen de Gemeente Dalfsen en wat kan evt beter of wat missen ze. Al met al dus een geslaagde dag, waar we veel energie en informatie hebben gekregen. 

Dat we een dag later ook nog tuinkabouters uitdelen, om nogmaals te onderstrepen dat niet “de kabouters” het werk doen maar de vrijwilligers. Zegt genoeg over hoe belangrijk wij dit vinden, aldus Betsy Ramerman, raadslid CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.