15 december 2020

Kerstgroet 2020: Op de toekomst!

Verder kijken dan de dag van vandaag. Voor ons een waardevolle gedachte om afwegingen te maken, daar proberen we als CDA-fractie in de gemeenteraad dan ook altijd bewust en zorgvuldig mee om te gaan. Ook in deze bijzondere tijden, al is de spanning tussen vandaag en morgen nu wel extra groot. Voor veel inwoners van de gemeente Dalfsen is het onzeker hoe het komende jaar er uit zal zien, laat staan de lange termijn. Als CDA-fractie vinden we het daarom belangrijk dat de gemeente juist nu nog meer inzet op voldoende mogelijkheden voor iedereen. Als het nu gaat om een betaalbare woning, school, werk of sport: iedereen doet mee. Ondanks de vele bezuinigingen zijn we er in geslaagd alle voorzieningen zoals de zwembaden en de bibliotheken te behouden, zonder extra belastingverhoging.

Laat er geen misverstand over ontstaan dat we ook volop aandacht hebben voor de langere termijn, bijvoorbeeld als het gaat om de economie, de energietransitie, de toekomst van de agrarische sector en de verkeersveiligheid in de bebouwde kom en het buitengebied. Voor al deze thema’s geldt dat we Dalfsen klaar willen maken voor de toekomst. Daar zetten we vol op in, ook via onze lijnen in onder andere het Provinciehuis en de Tweede Kamer. Ook onze grote zorgen over de financiële positie van Dalfsen en andere gemeenten door extra taken vanuit het Rijk spreken we daarbij uit. We rekenen erop dat de nieuwe regering daar volgend jaar met oplossingen voor zal komen.

Voor 2021 spreken wij de wens uit dat we de mooie en minder mooie momenten in het leven weer samen gaan beleven. Met elkaar. Dat we elkaar weer volop mogen ontmoeten bij de vele evenementen die (veelal) door enthousiaste vrijwilligers worden georganiseerd.

We wensen iedereen prettige feestdagen, zie om naar elkaar en blijf gezond!

Fractie CDA-Dalfsen (v.l.n.r.): Bert Ruitenberg, Betsy Ramerman, Roel Kouwen, Wim Massier en Janine Schiphorst-Kijk in de Vegte

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.