24 oktober 2016

Kunst op ’t Kroonplein

Tijdens de gemeenteraadsvergadering op 24 oktober 2016 stelde Theo Logtenberg de volgende raadsvraag.

 

Tijdens een werkbezoek van CDA Dalfsen aan de ondernemers in Lemelerveld op 11 oktober werd de vraag gesteld probeerden de ondernemers met de aanduiding ‘het Almere van Overijssel’ aan te geven, dat het vernieuwde Kroonplein meer beleving mag uitstralen. 

Als mogelijk verbeterpunt werd onder andere een meer prominente plaats voor het kunstwerk Romeo & Julia genoemd. Ook in een van de aan deze Raad gerichte ingekomen stukken bij deze vergadering doen betrokken Lemelervelders suggesties hiervoor.

 

De fractie van het CDA wil daar nog een suggestie aan toevoegen. 

Plaats het kunstwerk Romeo & Julia weer mét werkende fonteinfunctie meer centraal op het plein. Bijvoorbeeld in de halve cirkel voor de winkels. Uitlichten met verlichting in lijn met de aansprekende verlichting onder de brug in de N348 zou een extra kwaliteitsimpuls betekenen. 

En de onmogelijke liefde van Romeo voor Julia? Die krijgt dan in Lemelerveld alsnog de kans zich te ontwikkelen en zal zondermeer bijdragen aan de gevraagde sfeerbeleving op het Kroonplein.

 

Onze vragen: 

1. wil het college nog eens kijken naar mogelijkheden om de sfeerbeleving op het vernieuwde Kroonplein te verbeteren? 

2. wil het college daarbij specifiek kijken naar de mogelijkheden om de bestaande kunstwerken ‘Romeo & Julia’ en de ‘Sukerbiet’ zodanig te gebruiken, dat ze niet staan weggedrukt, maar een meer prominente bijdrage aan de sfeer op het plein leveren?

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.