21 juni 2021

Raadsvragen: Omleidingsroute N340 en afval Vechtoever/Bellingerweer

Maandag 21 juni stelt Bert Ruitenberg namens onze fractie raadsvragen over ‘Omleidingsroutes N340’ en ‘Afval Vechtoever/Bellingerweer’. 

Omleidingsroutes N340 vanwege drieweekse afsluiting in de zomer

In augustus is de N340 drie weken volledig afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Er worden grootschalige (regionale) en lokale omleidingen aangegeven, onlangs is dit ook in de huis aan huis bladen weergegeven. De lokale omleidingen zijn nog niet volledig in beeld en er bestaat een reële kans dat weggebruikers zelf een (sluip)route nemen.
Hierover de volgende vragen aan het college:

  1. Zijn er na het publiceren van de hoofd omleidingsroutes de lokale omleidingen in beeld?
  2. Zo ja, wanneer worden deze gepubliceerd en aangegeven langs deze wegen?
  3. Deelt het college onze mening dat voorkomen moet worden dat er diverse sluiproutes ontstaan in onze kernen?
  4. Welke maatregelen kan/wil het college treffen om sluipverkeer en overlast, bijvoorbeeld aan de Koelmansstraat, zoveel mogelijk te voorkomen en/of te beperken?

De beantwoording van de vragen door het college is hier te lezen.

 

Achterlaten van afval na bezoek Vechtoever/Bellingerweer

Ontspannen en recreëren aan de oevers van de Vecht vindt in deze periode van het jaar weer veelvuldig plaats, dat vindt de CDA-fractie mooi om te zien! Vooral nu de versoepelingen van de coronapandemie zich in rap tempo opvolgen gaan mensen erop uit en genieten van de mogelijkheden die met name de Vecht te bieden heeft. Op het strandje van Bellingerweer zie je dit ook. Wel zie je met name hier dat het opruimen van afval nog wel eens te wensen overlaat, ook via diverse media hebben wij hier berichten over kunnen lezen. Als CDA-fractie vinden we het belangrijk onze buitenruimte vrij te houden van afval. Wij vinden dat het opruimen van het afval vooral een verantwoordelijkheid van onze inwoners zelf is, maar zien ook een rol van de gemeente Dalfsen als het gaat om afvalinzameling.

Hierbij hebben wij de volgende vragen aan het college:

  1. Is het college op de hoogte dat er op Bellingerweer en langs de Vecht veel afval wordt achtergelaten?
  2. Zo ja, is het college bereid om hier actief mee aan de slag te gaan door bestaande afvalbakken vaker te legen (bij mooi weer) of extra afvalbakken te plaatsen?
  3. Is het college bereid om via de media onze inwoners erop te attenderen dat het opruimen van afval een verantwoordelijkheid van ons allemaal is?

De beantwoording van de vragen door het college is hier te lezen.

De CDA-fractie blijft zowel de situatie ten aanzien van de N340 als de oevers van de Vecht nauwlettend volgen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.