18) Alex Brinkman

Nieuwleusen

Dagelijks leven
In het dagelijks leven is Alex echtgenoot en vader van drie kinderen. Hij is betrokken bij het basisonderwijs, in welke levensfase zijn kinderen zich nu bevinden. Alex is eigenaar van Bouw Studio Nieuwleusen en onderneemt hiermee diverse kleine projecten van bouwkundige aard. Hij denkt graag mee in duurzame toepassingen.

Daarom CDA
De uitgangspunten van het CDA passen bij Alex, bovendien spreken de mensen hem aan.
Het zoeken naar de samenwerking in vele opzichten. Iedereen is bijzonder en kan op zijn of haar wijze bijdragen. Een landelijke partij met ondersteuning vanuit de provincie ook.

Lokaal breed gedragen met vertegenwoordigers uit elke kern. Lokaal, iets voor ons allemaal! Daarom CDA.

Hart voor…
Alex heeft hart voor lokale voorzieningen voor jong en oud. Natuurbeleving, ontspanning en goed onderwijs voor de jeugd. Een goed arbeids- en ondernemersklimaat. Met andere woorden: bereikbare winkels en veilige bedrijventerreinen met ruimte voor diverse bedrijven.

Favoriete kernwaarde
Betrokkenheid tussen generaties en tussen arm en rijk. We leven niet alleen voor onszelf, maar we zijn pas mens door met elkaar te leven. De overheid zorgt voor de basis van sociale zekerheid: voor iedereen is er gezondheidszorg, onderwijs en inkomen. Met beide benen op de grond!

Vrije tijd
Alex sleutelt graag aan zijn Ford en geniet van de uitstapjes die hij hiermee met zijn gezin maakt. Bij huis genietend van de barbecue met marshmallows voor de kinderen.

Verder is hij betrokken bij duurzaamheidscoöperatie Nieuwleusen Synergie. Een betrokken club mensen met idealen vor een volhoudbare levensstijl. Synergie voorziet voor Nieuwleusen al in een kringloopwinkel, beweegtuin, windmolens, moestuin aan de Paltheweg en een sociale taxivoorziening.

Mooiste plek in de gemeente Dalfsen
Fietsend door het Ruitenveen richting Tolhuislanden (met inmiddels een echt maïsdoolhof). Het vlakke agrarische land, de spoorweg en de windmolens tegen het uitzicht van de Koperen Hoogte aan de Lichtmis. Klein en middelgroot agrarisch werken hier samen. Nevenactiviteiten als bed & breakfest, camperplaats en zorgboerderij kom je hier tegen. Veelzijdigheid ten top!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.