Betsy Ramerman

Wethouder

Dagelijks leven
Overdag is Betsy sinds 2016 actief binnen het bedrijf Salland ICT van haar partner Laurens, voorheen heeft ze diverse functies bekleed binnen de Rabobank op leidinggevend gebied. Ze is moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar.

Verder is Betsy lid van de gemeenteraad (sinds 2014), vrijwilliger bij Natuurlijk Heidepark als secretaris, penningmeester van Stichting Festiviteiten Lemelerveld en zet zij zich in als voorzitter van de Tienerclub voor de katholieke kerk. In het onderwijs is zij ook actief, als lid van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) van Stichting Catent.

Daarom CDA
Betsy zet zich van harte in voor de leefbaarheid in brede zin. Ze is graag onder de mensen en wil graag iets beteken voor een ander. Dit zie je terug in de vele vrijwilligersfuncties die ze heeft.

Betsy vindt het belangrijk dat er reuring is in de kernen, dat er wat georganiseerd wordt. Dat er voldoende ruimte en plekken zijn waar je samen kunt komen om te ontmoeten en te vermaken. Samen klussen, spelen sporten en een feestje vieren! Dit alles naast fijn wonen en werken!

Hart voor...
We moeten het samen doen: je ziet steeds meer polarisatie, tegenstellingen. Het is zo gemakkelijk om iets te roepen. Maar wat is dan je eigen rol daar in? Betsy is ervan overtuigd, dat als we allemaal ons steentje bijdragen in de samenleving, iedereen op zijn eigen manier van waarde kan zijn.

Dan moet het toch mogelijk zijn dat iedereen binnen onze gemeente en daarbuiten een goed thuis heeft, een goed belegde boterham én mee kan doen in de samenleving.

Favoriete kernwaarde: Wat is jouw favoriete kernwaarde van het CDA?
Solidariteit. We leven niet alleen voor onszelf maar we leven samen.

Vrije tijd
Betsy gaat wekelijks naar de bootcamp in Hoonhorst. Ze onderneemt graag activiteiten met het gezin of gaat tuinieren. Als er dan nog tijd over is, probeert ze een rondje te hardlopen of te mountainbiken op de Lemelerberg.

Mooiste plek in Dalfsen
Er zijn heel veel mooie plekjes binnen onze gemeente, Betsy denkt zelfs dat ze deze nog niet allemaal gezien heeft. Als ze een paar plekken moet noemen, denkt ze aan het gebied rondom de Vecht, de havezaten en Natuurlijk Heidepark.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.