Luc Diepman

Dalfsen/Hoonhorst

Dagelijks leven
Luc is geboren in de voormalige gemeente Olst, opgegroeid en woonachtig in het buitengebied van Dalfsen/Hoonhorst. Hij is getrouwd met Saskia en samen hebben ze vier kinderen. Na zijn studie aan de Agrarische Hogeschool Dronten heeft hij de kans gekregen om in een agrarische maatschap buiten de familiekring te stappen. De maatschap leidde uiteindelijk tot overname en het zelfstandig runnen van een agrarisch bedrijf met melkkoeien. Dit voelt voor Luc als een jongensdroom die uit is gekomen!

Daarom CDA
Veel politieke besluiten worden niet op gemeentelijk niveau genomen. De lijnen die het lokale CDA Dalfsen heeft met haar provinciaal en landelijk netwerk zijn waardevol. Deze contacten kunnen van doorslaggevende betekenis zijn op de lokale uitwerking in Dalfsen. Dit geldt nadrukkelijk ook voor ons landelijk gebied en agrarische sector. Luc is tegen versnippering van het politieke landschap en het CDA is een partij die met haar kernwaarden het best past bij Luc.

Hart voor...
Een ieder die van goed wil is. Iedereen verdient het om mee te doen in onze samenleving! Verantwoordelijkheid krijgen én verantwoordelijkheid nemen horen daar uitdrukkelijk bij in de ogen van Luc.

Favoriete kernwaarde
Gespreide verantwoordelijkheid. Luc vindt dat we het samen moeten doen. Alleen lukt het niet, maar met zijn allen maken we de samenleving. Iedereen kan daar op zijn eigen wijze haar steentje aan bijdragen.

Vrije tijd
Luc is intensief betrokken bij het verenigingsleven in Hoonhorst. Hij was lid van de pastoraatsgroep van de kerk en is betrokken bij de carnavalsvereniging. Daarnaast is hij voorzitter van de voetbalvereniging.
Als sportliefhebber leidt hij als scheidsrechter regelmatig een jeugd- of seniorenwedstrijd op het voetbalveld. Door zijn banden met jong en oud in de dorpsgemeenschap weet hij goed wat er leeft onder de mensen en is hij gemakkelijk benaderbaar.

Mooiste plek in Dalfsen
Het is voor Luc een genot om te mogen wonen en werken tussen de koeien in de gevarieerde natuur aan de zuidkant de Vecht.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.