18 april 2019

Het Vogeleiland krijgt een mooie opknapbeurt.

In de afgelopen jaren is het Vogeleiland verloederd. Daar gebeurden veel dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. De veiligheid liet echt te wensen over. Gelukkig is er een grote groep vrijwilligers opgestaan die de schouders er onder zetten. We hebben daar veel waardering voor.

Wethouder Frits Rorink is met de groep in gesprek gegaan en het resultaat mag er zijn. Het eiland wordt mooi opgeknapt, de veiligheid wordt verbeterd en ook het pand wordt gerenoveerd. We zijn er trots op dat onze wethouder deze onhoudbare toestand heeft vlot getrokken.

Iedereen is het er over eens dat er veel bereikt is. Er was echter één strijdpunt over. In het park zitten ook vogels in kooien. Parkieten, fazanten, kippen en pauwen. Het verzorgen van deze beesten kost ongeveer 75.000 euro per jaar. Dat geld hebben wij er niet voor over. Geeft u bijna duizend euro per jaar uit voor een vogel in een kooi?

De stichting geeft aan het voor minder geld te kunnen doen en vraagt een jaar tijd om zelf fondsen te werven om de vogels op het eiland te kunnen behouden. Daarmee stemmen we in en Frits Rorink heeft voldoende geld ter beschikking gesteld voor de vogels. Tot 1 juli 2020 krijgt de stichting hiervoor de tijd. We hopen dat de stichting er in slaagt het geld bij elkaar te krijgen. 

Mocht dat onverhoopt niet lukken dan is het helaas einde verhaal voor de gekooide vogels op het Vogeleiland.  

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vragen of opmerkingen dan kunt u contact opnemen met Henk Groothuis via [email protected] of 06-16236966

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.