Pieter Hollemans

Raadsopvolger

Naam: Pieter Hollemans, raadsopvolger

Functie: bestuurder profit en non profit organisaties

Over mij: Na mijn studie bedrijfseconomie heb ik mij samen met mijn gezin gevestigd in Bathmen. Na een loopbaan in de financiële sector ben ik overgestapt naar het onderwijs om daar mijn praktijkervaring te kunnen delen met jonge mensen . Na mijn vertrek bij Saxion ben ik actief als bestuurder geworden bij een aantal profit en non-profit organisaties. Daarnaast ondersteun ik leden van de ouderenbonden bij het doen van hun belastingaangifte.

Op bestuurlijk en politiek terrein ben ik sinds mijn studietijd voor het CDA actief; vanaf 2012 onder meer als fractievolger van de gemeenteraadsfractie. Mijn aandachtsgebieden zijn daarbij Participatiewet, financiën en duurzaamheid.

Waarom CDA: Bij mijn fractiewerk staat bij mij voorop dat de Gemeente Deventer als een goed rentmeester over haar ter beschikking gestelde middelen moet beschikken. Daarnaast hecht ik er aan dat de gemeente de kwetsbaren in de samenleving voldoende ondersteunt en zorg verleent. Voorwaarde om dit te kunnen doen, is dat de financiën van de gemeente op orde zijn en dat de lasten voor de burger niet onnodig de pan uit rijzen.

Mijn inspirator: M.L. King, een inspirator voor iedereen die op geweldloze wijze belangrijke veranderingen in de maatschappij wil bewerkstelligen.

 

Mooiste plekje van Deventer: Het Bergkwartier, een uniek project en een lichtend voorbeeld van succesvolle stadsrenovatie.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.