Brandweer-brand-112-logo. groot formaat.
30 januari 2017

CDA Dinkelland bezoekt brandweerkazerne Denekamp

Een goed opgeleide en parate brandweer is van groot belang voor de leefbaarheid van Dinkelland. Het CDA heeft de laatste jaren regelmatig aandacht gevraagd voor bereikbaarheid en beschikbaarheid van hulpdiensten. Het CDA Dinkelland brengt maandagavond 31 januari een werkbezoek aan de brandweer in Denekamp om van de betrokken zelf te horen hoe de hulpverlening in Dinkelland is georganiseerd en werkt. Daarbij zal ook kandidaat tweede kamerlid Eugene van Mierlo uit Almelo aanwezig zijn. Hij is Programmacoördinator Risicobeheersing bij de  Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg & Rampenbestrijding en lobbyt al jaren in Den Haag voor verbetering van de brandweervoorzieningen in Twente.

De brandweer staat landelijk onder druk doordat steeds meer vrijwilligers afhaken. Daardoor komt de brandbestrijding, en daarmee de veiligheid van de inwoners van Dinkelland, in gevaar. Bevelvoerder Henry Eppink van de brandweer Tubbergen gaf eind november nog aan dat de situatie in zijn gemeente nijpend werd.

De CDA fractie wil dat iedereen van Breklenkamp tot Deurningen moet kunnen rekenen op adequate brandweerzorg en gaat daarom met de brandweermensen in gesprek. Tegen welke problemen lopen zij aan  bij de uitoefening van hun taak? Worden de wettelijke aanrijtijden wel in alle gevallen gehaald? Zijn er nog voldoende vrijwilligers te vinden  voor een goede taakuitoefening? Wat is ervoor nodig om de brandweer ook in de toekomst overal in Dinkelland tijdig en adequaat in te kunnen zetten en welke rol kunnen de Veiligheidsregio Twente en het lokale bestuur daarbij spelen? Dat zijn de belangrijkste vragen die daarbij aan de orde worden gesteld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.