Binnenkort wordt gestart met het vervoersproject AutoMaatje. Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland (SWTD) organiseert dit samen met de ANWB. Eind vorig jaar heeft raadslid Elke Klunder gepleit voor dit project.

Vrijwilligers vervoeren hierbij met eigen auto minder mobiele plaatsgenoten tegen een kleine vergoeding en maken ondertussen een praatje met ze. Elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur. Het heeft tot doel mensen zo lang mogelijk mobiel te houden en sociaal maatschappelijke betrokken te laten blijven. De gemeente of welzijnsinstelling vervult hierbij een coördinerende rol.

In Tilligte en Rossum zijn er al projecten opgestart vanuit de kernraad. Raadslid Elke Klunder is daarom erg blij met deze ontwikkeling. ''Op deze manier worden minder mobiele Dinkellanders toch van A naar B gebracht'', legt Klunder uit. aar volgens haar gaat het niet alleen om het vervoer. ''Ook het praatje dat wordt gemaakt is van groot belang. Elke rit kan bijdragen aan het verminderen van de eenzaamheid.''

De officiële aftrap van ANWB AutoMaatje is op 8 november. SWTD zoekt nog chauffeurs en vrijwilligers. Aanmelden kan via e.koopman@swtd.nl of via telefoonnummer 085 - 0479400.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.