CDA is blij met de nieuwe buslijn 264 van Denekamp naar Almelo. De bus stopt in onder andere Tilligte en Ootmarsum. ‘’Op deze manier worden de lijnbussen 62 en 64 ontlast en kun je sneller naar Almelo reizen’’, vindt CDA-raadslid Marc Smellink.

Smellink is tevreden met de nieuwe buslijn 264 die vervoerder Keolis in de ochtendspits inzet in Dinkelland, Tubbergen en Almelo. In juni heeft Smellink met raadslid Jasper Oude Vrielink uit Tubbergen naar een oplossing gevraagd voor de overvolle bussen na de zomervakantie. ‘’Inwoners hechten veel waarde aan de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen, blijkt uit het maatschappelijk akkoord in Tubbergen en toekomstvisies van kernen in Dinkelland’’, vinden de jonge CDA-raadsleden.

‘’Met name jongeren vinden de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen belangrijk’’, stelt Smellink. Het CDA vindt dat goed openbaar vervoer een positieve invloed heeft op de bereikbaarheid en leefbaarheid van de kernen in Dinkelland. Met hulp van CDA-Statenlid Bart van Moorsel werd het mogelijk om de bushalte in Tilligte te realiseren. ‘’Een bushalte in Tilligte is voor inwoners, zoals studenten, belangrijk. Bij Koapman kunnen ze opstappen richting Almelo en vervolgens verder het land in.’’ Voor lijn 264 had Tilligte enkel buurtbus 596, die van Denekamp naar Ootmarsum rijdt en onderwerp Lattrop en Tilligte aan doet.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.