CDA Dinkelland wil dat de gemeente in gesprek gaat met de provincie over de verkeersveiligheid van de N-wegen, waaronder de Oldenzaalsestraat van Oldenzaal naar Rossum. ‘’De dorpsraad heeft vaker aandacht gevraagd voor de verkeersonveilige N736. Nog te vaak komen weggebruikers in de problemen, zoals afgelopen maandag’’, legt CDA-raadslid Marc Smellink uit.


Gevaarlijke kruisingen
Maandagavond heeft ter hoogte van de Molenweg een ongeval plaatsgevonden, waar twee personen met spoed naar het ziekenhuis zijn overgebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de aanrijding.

Op of aan de N736 komen vaker auto’s, scooters, fietsers en voetgangers in de problemen. ‘’Te vaak met een ernstige afloop’’, vindt Smellink. ‘’Na een petitie van de dorpsraad in 2013 zijn er maatregelen getroffen, zoals het verbeteren van de zichtbaarheid van kruispunten en snelheidscontroles. De CDA-fractie vraagt zich af of dit voldoende is.’’

Verkeersveiligheid van N-wegen
De CDA-fractie in Dinkelland wil weten hoe de prioritering en aanpak van verkeersonveilige N-wegen wordt bepaald. ‘’Wat betekent de aanpak concreet voor de provinciale wegen in de gemeente Dinkelland en is de gemeente bereid om samen met de dorpsraad bij de provincie aan te dringen op maatregelen?’’ vraagt Smellink zich af.

‘’De kruisingen worden veel gebruikt door aanwonenden, scholieren, toeristen en kinderen die naar de scouting, manege of klootschietersbaan fietsen. Zij moeten dit zo veilig mogelijke kunnen doen. Wij hopen dat de gemeente en provincie zich daarvoor willen inzetten, samen met de dorpsraad en aanwonenden’’, aldus Smellink.

Lees hier de schriftelijke vragen die de CDA-fractie heeft ingediend.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.