CDA Dinkelland kijkt vooruit en presenteert een jonge, frisse kandidatenlijst met behoud van ervaring voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart. Daarnaast is het verkiezingsprogramma met de titel 'Vaak bi'j te bang. Een nieuw sociaal contract voor Dinkelland' vastgesteld.


Op zaterdag 15 januari 2022 is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Kandidaten midden uit de Dinkellandse samenleving. Ook hebben de leden unaniem Marc Smellink (25) uit Rossum gekozen als lijsttrekker van CDA Dinkelland. Hij heeft de afgelopen periode met een frisse blik, kundig en vol enthousiasme het politieke toneel betreden en het pluche in Dinkelland opgeschud. ‘’Met dit team van jonge en nieuwe, maar ook bekende en ervaren gezichten gaan we ons meer dan honderd procent inzetten voor Dinkelland’’.

Elke Klunder (35) uit Denekamp staat op plek 2 en is de eerste vrouw op de lijst. Elke is getrouwd, moeder van 2 kinderen en heeft zich de afgelopen periode ingezet voor onderwijs en zorg in Dinkelland. Voor de derde keer op plek 3 staat Erik Hemmer (60), het inmiddels ervaren raadslid uit Ootmarsum. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het zwembad de Kuiperberg en woningbouw.

Het eerste nieuwe gezicht op de lijst is Ellen Loohuis–Derkman (41) op plek 4. Zij is eigenaar van de Boerderijcampus in Tilligte en Kinderdagopvang Oons Stekkie in Denekamp. Zij wordt opgevolgd door Nick Nieuwe Weme (35) uit Weerselo, ook een nieuw gezicht op plek 5. Hij is voorzitter van Stichting Duurzaam Weerselo en wil zich in de raad ook voor dit onderwerp gaan inzetten.

Naast deze kandidaten bestaat de top 10 uit Jeannette Paus-Weersink (44) uit Saasveld, bevlogen raadslid voor ondernemers en het buitengebied. Gevolgd door Edo van Bree (59), betrokken inwoner uit Lattrop en Denekamp, hij zet zich actief in voor de leefbaarheid in kleine kernen. Op plek 8 staat Martin Tenniglo (51) uit Ootmarsum, financieel specialist bij een gemeente en actief bij KOSC. Daarna twee debutanten: Guus Tijdhof (25) uit Weerselo en Rick Bos (31) uit Denekamp. Guus is secretaris van Dorpsraad Weerselo en in het dagelijks leven is hij werkvoorbereider. Rick is actief bij de C.V. De Köttelpeer'n en ingenieur bij Membrane Systems Europe. De jongste kandidaat is Gijs Broekhuis (19) uit Ootmarsum.

De lijst wordt aangevuld met wethouders Ilse Duursma-Wigger (57) uit Denekamp en Ben Blokhuis (54) uit Deurningen. Zij zijn ook deze keer kandidaat-wethouders voor CDA Dinkelland. ‘’De afgelopen vier jaar maakten zij deel uit van het college en was de samenwerking met de fractie en binnen de coalitie uitstekend. Samen hebben we veel bereikt en we kijken zeer tevreden terug op de afgelopen periode’’, aldus Ellen Spekhorst, voorzitter van CDA Dinkelland.

De volledige kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

 1. Marc Smellink (25), Rossum
 2. Elke Klunder – van der Zanden (35), Denekamp
 3. Erik Hemmer (60), Ootmarsum
 4. Ellen Loohuis – Derkman (41), Denekamp
 5. Nick Nieuwe Weme (35), Weerselo
 6. Jeannette Paus – Weersink (44), Saasveld
 7. Edo van Bree (59), Denekamp
 8. Martin Tenniglo (51), Ootmarsum
 9. Guus Tijdhof (25), Weerselo
 10. Rick Bos (31), Denekamp
 11. Ilse Duursma –Wigger (57), Denekamp
 12. Ben Blokhuis (54), Deurningen
 13. Patrick Ensink (33), Tilligte
 14. Herald Franken Volmerink (51), Saasveld
 15. Gijs Broekhuis (19), Ootmarsum
 16. Robert Rouhof (44), Saasveld
 17. Marcel Punt (54), Ootmarsum

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.