09 december 2017

CDA factie vergadert in de Dokter Eekmanhof Denekamp

Afgelopen donderdagavond 7 december heeft de fractie van het CDA Dinkelland de fractievergadering niet zoals gebruikelijk gehouden in de fractiekamer van het gemeentehuis, maar was de fractie uitgenodigd bij de dokter Eekmanhof.

De dokter Eekmanhof is een woonzorgcomplex van Carrintreggeland bestaande uit verschillende woningen die in een hofje zijn gebouwd; midden in het centrum van Denekamp. Hier wonen ouderen met geheugenproblemen; over het algemeen dementie.

Voor de fractievergadering werden de leden uitgebreid geïnformeerd door Gertie Ippel, Annette Huizing en Babet Blokhuis over de filosofie van het kleinschalig wonen op de dokter Eekmanhof. Er werd verteld over hoe de verpleging en verzorging in zijn werk gaat. Hoe een dag voor een verzorgende op de dokter Eekmanhof ingevuld is.

Met de fractie werd gediscussieerd over de problemen waar de zorginstelling tegenaan loopt, met name waar het gemeentelijke mogelijkheden betreft.

Ook werd op de dag van de vrijwilliger uitgebreid gesproken over de ondersteuning die de professionals krijgen van vrijwilligers. Die geven dat stukje extra waardoor bewoners net even meer aandacht krijgen wat het voor hen aangenaam maakt. Het aantal vrijwilligers is behoorlijk, maar een paar extra vrijwilligers zou het nog mooier en beter maken voor de bewoners.

Na deze mooie en indrukwekkende verhalen werd de agenda van de fractie afgewerkt in de Dinkelhof. De ruimte waar normaliter de dagopvang van De Eekmanhof plaatsvindt.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.