De CDA-fracties van Oldenzaal, Losser en Dinkelland trekken middels een open brief aan de bel bij Rabobankdirecteur Richard de Way. Ondanks kondigde de bank aan zich terug te trekken uit de gemeenten Losser en Dinkelland, en alleen nog maar een kantoor in Oldenzaal open te willen houden.


De christendemocraten tonen begrip voor de bedrijfseconomische motieven van de bank, maar vrezen dat het met name voor ouderen moeilijker wordt om hun eigen bankzaken te behartigen. “Veel filialen in diverse kernen zijn de afgelopen jaren gesloten en niet iedere oudere is in staat om zelf online zijn bankzaken te behartigen. Ouderen worden zo steeds afhankelijker van noabers en familie”, licht woordvoerder Edo van Bree het standpunt van de CDA’ers toe. 

In de open brief pleiten de CDA-fracties van Oldenzaal, Losser en Dinkelland ervoor dat de Rabobank er samen met de overige banken voor zorgt dat er geldautomaten blijven in alle kerkdorpen en dat voor enkele uren per week een mobiel loket wordt ingericht waar dorpsbewoners terecht kunnen voor hun eenvoudiger bankzaken.

In de open brief geven de fracties aan daarvoor graag in gesprek te willen gaan met directeur Richard de Way van de Rabobank Oost-Twente. De CDA'ers zijn inmiddels uitgenodigd voor een gesprek.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.