CDA-raadslid Jeannette Paus heeft namens CDA Noordoost-Twente een krentenwegge aan Pieter Heerma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, overhandigd.


''Deel deze krentewegge onder het genot van een kop koffie in de Tweede Kamer en vergeet ons in Noordoost-Twente niet!'' De Tweede Kamerfractie ging naar Assen om het gesprek te voeren over de stikstofaanpak met haar leden. Met het overhandigen van de krentewegge brengt Paus de zorgen van de plattelandsinwoners over, in het bijzonder aan Kamerlid Derk Boswijk. ''Wij twijfelen niet aan de goede intenties van Derk en waarderen zijn enorme inzet'', legt Paus uit. ''Maar het vertrouwen in de stikstofplannen hebben we verloren. We voorzien een sociaaleconomische kaalslag van ons platteland. Terug naar de tekentafel, met plannen van onderop en draagvlak, blijft ons standpunt.''

CDA Noordoost-Twente (CDA Tubbergen, Losser, Oldenzaal en Dinkelland) biedt deze krentewegge aan, in navolging van Annie Schreijer in het Europees Parlement. ''De krentewegge is immaterieel cultureel erfgoed en hoort bij Twente. Dat geldt ook voor de boer, natuur, het noaberschap en de leefbaarheid'', aldus Paus.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.