CDA wil dat de gemeente Dinkelland jongeren meer mogelijkheden biedt voor activiteiten en ontmoetingen. De gemeente kan hiervoor gebruik maken van een subsidie die het kabinet beschikbaar heeft gesteld. ‘’We hopen dat de creatieve invulling van de activiteiten samen met jongeren en verenigingen wordt gedaan’’, zeggen CDA-raadsleden Elke Klunder en Marc Smellink.


De CDA-fractie vraagt regelmatig aandacht voor eenzaamheid bij zowel ouderen als jongeren. Ook nu willen Klunder en Smellink van het college weten of zij gebruik wil maken van de subsidie om jongeren en jongvolwassenen meer perspectief te bieden in coronatijd. ‘’Denk bijvoorbeeld aan coronaproof sportwedstrijden, workshops of online gamesessies’’, oppert Smellink. ‘’Laat de creatieve invulling over aan jongeren en lokale organisaties, zoals de jongerenverenigingen en het jongerenwerk’’.

‘’We zien dat een deel van de jongeren en jongvolwassenen toenemende gevoelens van somberheid en eenzaamheid ervaren’’, legt Klunder uit. Een deel van de middelen is specifiek voor laagdrempelige, preventieve ondersteuning op het gebied van mentale gezondheid. ‘'Hiermee worden digitale platforms en lokale activiteiten ondersteund. Een voorbeeld is het initiatief Join Us, waar jongeren en ouders terecht kunnen voor informatie en tips’’, aldus Klunder.

De mondelinge vragen worden tijdens de raadsvergadering van 15 december aan het college gesteld.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.