CDA Dinkelland pleit voor het ontvangen van groepen funrijders buiten het centrum van Ootmarsum. ‘’In het overvolle centrum van Ootmarsum is geen ruimte voor deze voertuigen.’’ Daarnaast wil het CDA een onderzoek naar het bewaakt parkeren van tweewielers buiten het stadscentrum van Ootmarsum.


‘’Steeds vaker zien we op de weg de zogenaamde groepen met funrijders. Groepen rijders op scooters, solexen of exotische elektrische rijwielen zoals stepjes, choppers en trikes. Een mooie vorm van toerisme’’, vindt CDA-raadslid Erik Hemmer. ‘’Maar deze voertuigen horen niet te rijden in het al overvolle centrum van Ootmarsum.’’ Veel van deze groepen komen naar Ootmarsum, waar het in de krappe binnenstad kan leiden tot overlast en gevaarlijke situaties. ‘’Natuurlijk zijn deze groepen zelf welkom in Ootmarsum om van al het mooie te genieten, maar het is beter om de voertuigen niet mee te nemen naar het centrum’’, legt Hemmer uit.

Eerder in 2019 vroeg de CDA-fractie naar voorzieningen zoals fietsenstallingen in het centrum van Ootmarsum. Deze zijn gerealiseerd, maar niet geschikt voor deze voertuigen. Het CDA vraagt het college of er voorzieningen kunnen worden getroffen buiten het stadscentrum van Ootmarsum, waar deze voertuigen geparkeerd kunnen worden. Het CDA wil dat het college ook nadrukkelijk kijkt naar de mogelijkheid van een bewaakte stalling waar fietsen kunnen worden gestald.

Ook wil het CDA dat de gemeente in gesprek gaat met verhuurders van de voertuigen. Hemmer: “Verhuurders kunnen hun klanten informeren over de parkeermogelijkheden en geen routes dwars door het centrum van Ootmarsum aanbieden. Daarnaast willen we ook onderzoeken of een verbod van deze voertuigen in het centrum van Ootmarsum mogelijk en wenselijk is.’’

Op 22 juni staat het centrumplan (be)leefbaar centrum Ootmarsum op de agenda van de gemeenteraad. De gemeenteraad wordt gevraagd om € 94.000 beschikbaar te stellen voor de uitvoering van maatregelen. Hemmer vindt dit een prima voorstel, maar zal tijdens de vergadering een motie indienen om groepen funrijders buiten het centrum van Ootmarsum te ontvangen. De CDA-fractie hoopt met deze maatregelen de leefbaarheid of beleefbaarheid van het centrum Ootmarsum nog beter te maken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.