09 december 2017

Gedeputeerde Eddy van Hijum op bezoek in Dinkelland


"Ik had nooit verwacht dat ik zulke topbedrijven in Dinkelland zou vinden". Dat was de conclusie die gedeputeerde Eddy van Hijum trok aan het einde van een werkbezoek aan Lattrop en Ootmarsum.

In Lattrop werd Erve Bossem bezocht. Een unieke combinatie van logeergelegenheid, toprestaurant en boerderij. Eigenaar Dennis Rerink vertelde tijdens een uitstekende lunch bestaande uit dorade en verschillende bereidingen van zijn eigen Brandrood koeien over zijn plannen met het bedrijf. Hij wil binnen enkele jaren 100% zelfvoorzienend zijn. Met zijn voedsel en met zijn energievoorziening. Dennis is zeer tevreden over de samenwerking met de gemeente, maar hoopt op meer medewerking van Horeca Nederland. "Laten wij vooral samenwerken, wij hebben elkaar hard nodig en kunnen elkaar versterken".

Daarna werd koers gezet naar Artica in Ootmarsum. Directeur Henk Velthuis kon boeiend vertellen over de vele campagnes en evenementen die zijn bedrijf op touw heeft gezet voor topondernemingen in binnen en buitenland. Maar de meeste indruk maakte zijn presentatie over de campagne dat Artica bezig was uit te werken voor LTO Nederland. Hoe breng je het boerenwerk over op de consument? Er zitten 23000 uren boerenwerk in je afhaalpizza!

Opvallend was dat dit creatieve en wereldwijd actieve bedrijf zijn Twentse roots absoluut niet verloochende, en zelfs als unique selling point gebruikte om creatieve mensen uit heel Nederland aan te trekken.

Organisator Eric Kleissen sloot het werkbezoek, waarbij naast Van Hijum de CDA raadsfractie, Statenlid Bouwien Rutten en wethouder Ilse Duursma aanwezig waren met een kort praatje af. Het werkbezoek had aanmerkelijk langer geduurd dan gepland. Altijd een goed teken.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.