CDA-raadslid Ellen Loohuis gaat met zwangerschapsverlof. In deze periode van vier maanden wordt ze door Guus Tijdhof (26) uit Weerselo vervangen. Daarmee wordt Guus het jongste raadslid, één maand jonger dan fractievoorzitter Marc Smellink.


Aanwinst voor de fractie
Guus Tijdhof is 26 jaar, geboren en getogen in Weerselo. Hij stond op nummer 9 van de CDA-kandidatenlijst en werd na de verkiezingen als commissielid geïnstalleerd. ‘’Guus is met voorkeursstemmen verkozen, maar kwam helaas niet voor een zetel in aanmerking’’, laat fractievoorzitter Smellink weten. ‘’Hij is een aanwinst voor de CDA-fractie. Hij is jong, zet zich maatschappelijk in en kent Weerselo door en door.‘’ Guus is secretaris van de dorpsraad en werkt als werkvoorbereider bij een bedrijf in Weerselo. Zijn functie in de dorpsraad legt Tijdhof neer in verband met zijn raadslidmaatschap.

Zwangerschapsverlof
Ellen Loohuis-Derkman trekt zich tijdelijk terug in verband met haar zwangerschap. ‘’Met Guus heb ik een goede vervanger’’, laat Loohuis weten. Ze laat zich voor de maximale periode van 16 weken vervangen. In juli van dit jaar zal de zetel opnieuw door Loohuis worden ingenomen. De CDA-fractie wenst Ellen een leuke tijd toe in de laatste loodjes van haar zwangerschap.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.