De 25-jarige Marc Smellink is door het bestuur van CDA Dinkelland voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Zaterdag 15 januari wordt een ledenvergadering gehouden, waarin de CDA-leden een besluit nemen over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.


Vernieuwing en verjonging
Met de voordracht van Smellink kiest CDA Dinkelland bewust voor vernieuwing en verjonging. Voorzitter Ellen Spekhorst: “Wij kennen Marc als een enthousiast en gedreven raadslid. Hij heeft zich de afgelopen vier jaren snel ontwikkeld en is nu klaar voor de volgende stap.’’ Naast het raadlidmaatschap was hij tot voor kort vicevoorzitter van de jongerenafdeling van CDA Overijssel en bij de Tweede Kamerverkiezingen was Smellink provinciaal campagneleider. Sinds mei 2021 vervult hij de rol van fractievoorzitter. In het dagelijks leven is hij adviseur voor de gemeente Deventer.

Vitale verenigingen, betaalbare woningen en goede zorg
Marc Smellink is blij met de voordracht: ‘’Ik vind het een eer en zie er enorm naar uit om vanuit onze idealen bij te dragen aan een nog mooiere gemeente Dinkelland.’’ CDA Dinkelland zet de komende tijd opnieuw in op het ondersteunen van verenigingen, betaalbare woningen, goede zorg en een vitaal platteland. ‘’Als gemeente zijn wij niets zonder kernen met basisscholen, verenigingen en evenementen. Dát is juist wat ons bindt, en zorgt voor de verbinding en leefbaarheid in de kernen. Daarom moeten we samen de schouders eronder zetten: met inwoners, ondernemers én een team van enthousiaste CDA’ers gaan we aan de slag voor de gemeente Dinkelland.’’

Kandidaat-wethouders
CDA-wethouders Ilse Duursma en Ben Blokhuis staan ook op de kandidatenlijst, echter niet op een verkiesbare plek. Zij ondersteunen van harte de vernieuwing en verjonging. ‘’Met de ervaring en kundigheid van Ilse en Ben hebben we een perfect CDA-team’’, licht Spekhorst toe. Duursma en Blokhuis zijn beiden bereid om zich als wethouders opnieuw in te zetten voor de gemeente Dinkelland.

Zaterdag 15 januari nemen de CDA-leden een besluit over de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.