Afgelopen dinsdagavond heeft de gemeenteraad Michael Geerdink eervol ontslag verleend en is Berto Eertman geïnstalleerd als zijn opvolger.


In verband met een verhuizing moest Michael Geerdink uit Lattrop na bijna acht jaar raadslidmaatschap afscheid nemen van zijn zetel. De burgemeester typeerde hem als een raadslid dat de politieke verhoudingen overzag en rake analyses maakte. Hij zette zich in op verschillende beleidsterreinen zoals sport en duurzaamheid. Denk daarbij aan sportcomplex Dorper Esch en de Regionale Energie Strategie. De CDA-fractie is Michael dankbaar voor zijn inzet en enthousiasme.

Als opvolger is Berto Eertman uit Ootmarsum geïnstalleerd. Berto is bijna acht jaar commissielid en neemt voor de komende twee maanden de zetel over van Michael. ''Voor al die mensen die wel op mij gestemd hebben, ben ik doorgegaan als commissielid en dat heb ik altijd vol overgave en met veel plezier gedaan. Als commissielid praat je volwaardig mee en heb je wel degelijk je invloed'', vertelt Eertman. Nu is hij raadslid: ''Na de komende verkiezingen stop ik ermee. Dat ik dat nu doe als raadslid vind ik alleen maar mooi. Het CDA heeft op de nieuwe lijst veel talentvolle jonge mensen staan, daar maak ik graag plaats voor.''

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.