De kandidaat van Noordoost-Twente en Statenlid Bouwien Rutten nam vrijdag 22 februari CDA collega's met de CDA Altijd in de buurt bus naar Noordoost-Twente, waaronder Rossum en Nutter.

Tweede Kamerlid Maurits von Martels, lijsttrekker Eddy van Hijum, Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik en vele Staten- en waterschapkandidaten, waaronder de Dinkellandse Johan Arkink, waren aanwezig. De route ging van de familie Luijerink met hun rosékalverhouderij in Overdinkel naar recreatieplek het Hulsbeek in Oldenzaal, waar de groep in gesprek ging met enkele ondernemers, Regio Twente en routenetwerk Twente.

Vervolgens door naar biologische Tuinderij Bietenrood in Rossum om daar in gesprek te gaan met eigenaar Yvo over zijn boerderijwinkel en ondernemen in het buitengebied. Waarna de CDA’ers eindigden bij de familie Bouhuis in Nutter, een melkveehouderij nabij de randen van Natura2000 gebied. Hier sprak ook Nicole Scholten Linde namens LTO Noord haar zorgen uit over het voortbestaan van het bedrijf door de regelgeving rondom Natura2000. Afgesproken werd dat een kleine delegatie spoedig terugkomt om een vervolg te geven aan dit bezoek en de enorme zorgen die de familie Bouhuis heeft.

Een tour die de veelzijdigheid laat zien van ondernemen in het buitengebied van Noordoost-Twente. “Landbouw, natuur en recreatie horen samen in goed evenwicht te zijn. Dat dit mogelijk is en kansen biedt laat Noordoost-Twente in veel opzichten zien. Trots op dit mooie gebied en haar inwoners!” aldus Bouwien Rutten.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.