‘’De blijverslening is belangrijk voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. Daarom is het CDA in Dinkelland blij dat het college hiermee actief aan de slag gaat’’ vindt raadslid Edo van Bree.

De blijverslening is een lening tegen gunstige voorwaarden voor een bedrag van maximaal 50.000 euro voor een eigen huis en maximaal 10.000 euro voor een huurwoning. Met dit geld kan een woning worden aangepast, zodat mensen die ouder worden en eventueel met fysieke beperkingen te maken krijgen er langer kunnen blijven wonen. Het college stelt voor een half miljoen te storten in een fonds waaruit de leningen beschikbaar worden gesteld.

Het CDA is de initiatiefnemer van de blijverslening. Op verzoek van de raadsfractie is het als nieuw beleidsvoorstel opgenomen in het Raadsplan 2018-2021. Het nieuwe college heeft dit initiatief opgenomen in het collegeprogramma en verder uitgewerkt, zodat het nu aan de raad ter besluitvorming ligt.

Woordvoerder Edo van Bree vertrouwt erop dat de andere partijen instemmen met dit voorstel. ‘’Er is veel vraag naar passende woningen voor ouderen, en daar moeten wij hard mee aan de slag. Ouderen vinden het belangrijk dat zij zo lang mogelijk, eventueel met hulp van de familie of thuiszorg, thuis kunnen blijven wonen en van hun oude dag kunnen genieten’’ stelt Van Bree. ‘’De blijverslening kan hen daar bij helpen.’’

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.