16 mei 2017

Noord

Dinsdagavond 9 mei in de Montessorischool Het Zeggelt aan de Meeuwenstraat was de vergadering voor Noord Enschede. Een goede opkomst en een nuttige agenda.

Verschillende onderwerpen werden nader besproken in drie afzonderlijke groepen. In mijn groep ging het over huiselijk geweld en het mogelijke ingrijpen van justitie. Maar vooral over wat het maatschappelijk werk hier kan doen en coördineert. Mijn vak bepaald niet, maar ik hoor via mijn vrouw en mijn dochter (beiden in het basisonderwijs werkzaam) soms ernstige verhalen. Alle respect voor de inzet en kennis van de werkers in deze soms ondankbare sector.

Daarna de presentatie van de bouwplannen in Mekkelholt. Deze zien er heel mooi uit met energie neutrale woningen. Een oproep aan de raadsleden om de "huiskamers" eens opnieuw te bekijken. Dit i.v.m. o.a. Mekkelholt, maar ook andere voorbeelden. Ik denk dat we de nostalgie naar buurthuizen niet los moeten laten. Maar hoe moet de invulling nu zijn anno 2017?

Dan nog een pleidooi van Henrie Workel; compliment voor die man! U weet wel van de initiatieven over zomerse muzikale optredens op het Roombeek en Lonneker. Hij wil graag minder rompslomp om zoiets in elke wijk te organiseren.

Al met al geen dooie boel en oprechte oproepen. Ik hoop dat we er iets mee kunnen. En ook al lukt niet alles, blijf proberen want van mensen met initiatief moet de maatschappij het hebben.

Wim Wijfjes, CDA Enschede

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.