01 juni 2017

CDA steekt de handen uit de mouwen voor het goede doel

Vrijdag 26 mei jl. mochten wij als afdeling onder leiding van een groep gedreven studenten en een professionele kok, alle gasten van pop-up restaurant Happietaria voorzien van een driegangen diner en daarmee geld ophalen voor het goede doel. Het was een bijzondere avond, waarbij wij als afdeling mee mochten helpen in de keuken en in de bediening.

Samen met vrijwilligers en studenten mochten wij die avond een  opbrengst van € 1.700 genereren en de wereld hiermee een beetje beter maken. Het uiteindelijk doel van de Happietaria is om binnen 4 weken een totaalbedrag van € 20.000 op te halen, door heerlijke gerechten te serveren en gasten voor te lichten over de situatie in Zuid Soedan. Zoals het er nu naar uit ziet, met de teller op € 8.107, hebben we goede hoop dat het doel van € 20.000 zal worden behaald.

Wij hebben als afdeling ook weer ervaren dat, door de handen ineen te slaan, je met jong en oud veel voor elkaar kunt krijgen. Naast alle sponsoring en tijdsinvestering van Enschedese ondernemers en vele vrijwilligers zijn de studenten in staat om 4 weken lang van de Happietaria een echte onderneming te maken met een goed doel als uitgangspunt. De Happietaria is in staat om in korte tijd mensen bewust te maken van dat wat er om ons heen in de wereld gebeurt en hoe wij daarin een steentje bij kunnen dragen.

Naast heerlijk eten, live muziek en een mooie ambiance, werd de bezoeker ook gelijk bewust gemaakt van wat zijn of haar donatie betekent voor een dorp in Zuid Soedan. Je kon namelijk als bezoeker na het betalen van de rekening, aangeven waar het geld van de rekening naar toe moest gaan. Zo kon je kiezen voor een waterput, schoolspullen en andere voorzieningen. Daar waar er gezamenlijk genoeg gespaard was voor een bepaalde voorziening, werd dit getoond via een groot scherm in het restaurant. Zo werd voor iedereen duidelijk dat de waarde van een hoofdgerecht van grote betekenis kan zijn in een land hier ver vandaan.

Happietaria Enschede is nog tot 16 juni te bezoeken aan de Noorderhagen 14.

Voor reserveringen, informatie over het project, donaties of speciale culinaire arrangementen kunt u naar www.happietaria-enschede.nl

Sara Nijenhuis, afdelingsvoorzitter CDA Enschede

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.