05 oktober 2017

Bestemmingsplan Moskee Kuipersdijk

Afgelopen dinsdag is in de Stadsdeelcommissie Oost het bestemmingsplan voor de nieuwe moskee besproken. Maar liefst 75 inspraakreacties van omwonenden zijn ingediend. De reactie van het College hierop is naar mening van het CDA erg mager.

Natuurlijk is de belangrijkste discussie al gevoerd bij de behandeling van de Kadernotitie over de moskee. De vele vragen over verkeer, parkeren, geluid en detailhandel hebben echter een meer uitvoerige beantwoording verdiend.

Het CDA is blij dat haar bemiddeling om te komen tot een compromis tussen Moskeebestuur en Wijkraad over de Azan oproep tot resultaat heeft geleid. In een noaberschapsovereenkomst is vastgelegd dat de oproep slechts 1 keer per week op de vrijdagmiddag uitgaat, met een maximum volume van 57 decibel (niveau gespreksgeluid). 

Wel heeft het CDA nog de nodige kritische vragen gesteld aan het College over de benodigde financiering van de bouw. Ik verwacht voor de behandeling in de Raadsvergadering hierover meer duidelijkheid te krijgen. Net als het CDA landelijk in de Tweede Kamer aan de orde heeft gesteld, kan het niet zo zijn dat via het Midden Oosten middelen worden ingebracht met doelstellingen die de integratie niet ten goede komen. 

Ton ten Vergert, CDA woordvoerder stadsdeel Oost

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.