14 september 2017

Een eerste oproep levert elf gevaarlijke kruispunten op

Onlangs deden wij een oproep om gevaarlijke kruispunten bij het CDA-Enschede te melden. De aanleiding was het einde van de schoolvakantie en de start van scholen. Kinderen moeten veilig naar school kunnen fietsen, lopen of met de auto vervoerd worden. Tijd voor het CDA om naar gevaarlijke verkeerssituaties in de buurt van scholen te kijken en hoe de verkeersveiligheid vergroot kan worden.

Veilig Verkeer Nederland geeft aan dat bij 58% van de scholen gevaarlijke situaties ontstaan door drukte tijdens het brengen en halen van kinderen en 32% van de scholen gevaarlijke oversteekplaatsen op de school-thuisroute heeft.

Onze oproep heeft tot nu toe 17 inzendingen opgeleverd en volgens ouders 11 gevaarlijke kruispunten. Een aantal hebben wij bezocht en ook met de indieners en ouders besproken, de rest ligt nog in de planning. Inmiddels hebben we 2 gevaarlijke kruispunten neergelegd bij wethouder Hans van Agteren.

Wij zullen binnenkort ook langs scholen gaan om de verkeersveiligheid in kaart te brengen. De verkeersveiligheid moet de komende jaren meer prioriteit krijgen in Enschede, zie ook het aantal ongelukken van de afgelopen weken.

Het CDA vindt dat ouders onbezorgd hun kinderen naar school moeten kunnen brengen en dat is helaas nog niet overal het geval. Wij roepen nog steeds op om gevaarlijke kruispunten bij ons te melden.

Ayfer Koç, fractievoorzitter CDA Enschede  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.