01 juni 2015

Met De Zonnebloem het hele stadhuis rond

Op zaterdag 30 mei hebben wij een rondleiding georganiseerd voor gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem. Al meerdere jaren organiseert de afdeling CDA Enschede deze rondleidingen. Het CDA vindt het belangrijk om feeling te houden met het maatschappelijk middenveld en dus ook organisaties als De Zonnebloem. Wij dragen De Zonnebloem een warm hart toe. De vrijwilligers van De Zonnebloem doen ontzettend veel goed werk voor mensen met een lichamelijke beperking.

We ontvingen de leden van De Zonnebloem in de prachtige Mozaïekzaal met een lekker kopje koffie en een heerlijk plakje cake. Na het introductiepraatje konden we dan eindelijk echt beginnen met de rondleiding. De groep werd in twee delen gesplitst en onder begeleiding van tien CDA’ers werden deze twee groepen door bodes van het stadhuis rondgeleid.

We hebben verschillende zalen en kamers van het stadhuis bekeken. Daarbij werd ook de Burgemeesterskamer niet vergeten. De leden van De Zonnebloem hadden allen wel een plekje in hun woning voor de grote klok die daar staat. Helaas moesten we mededelen dat de grote klok wel hier moest blijven staan…

We eindigden beide rondleidingen gezamenlijk in de Raadzaal. In de Raadzaal konden de aanwezigen vragen stellen aan onze fractieleden en ons Enschedese CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt. Er waren vragen genoeg, van Groningen tot aan de accijnzen, en iets dichter bij huis: het jeugdlintje tot aan de veranderingen in de ouderenzorg. Aansluitend werd de bijeenkomst, onder het genot van een lekkere lunch, afgesloten bij The Odd Fellows. Uiteraard werd er daar nog heel veel meer doorgepraat!

Het was een zeer geslaagde ochtend en middag! Uiteraard hebben we de afspraak gemaakt om volgend jaar weer een rondleiding te organiseren. Maar, dit is wel even heel belangrijk, er moet dan wel de zelfde cake zijn. Want die was wel heel lekker.

Namens de gehele CDA Enschede afdeling, Tot volgend jaar!

Mart van Lagen, Raadslid CDA Enschede 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.