14 maart 2019

Minister Ferd Grapperhaus op bezoek in Enschede

Woensdagavond 13 maart was onze minister van Justitie en Veiligheid te gast bij CDA Enschede. De Aramese Beweging Mensenrechten hebben hem een petitie aangeboden waarin de zorg voor terugkeerders uit IS gebied geuit is. Grapperhaus onderschrijft het gevaar van deze zwaar geradicaliseerde mensen en pleit in eerste instantie voor berechting in de landen waar de misdaden hebben plaatsgevonden. 

Een vertegenwoordiging van de Dorpsraad Glanerbrug heeft de minister de grensoverschrijdende drugsproblematiek geschets en aangegeven hoe inwoners van het dorp met een eigen burgerwacht, nauw samenwerkt met onder andere Tactus (zorgverlener voor drugsverslaafden), NS , Deutsche Bahn en Politie / Polizei. Aansluitend reageerden burgemeester Onno van Veldhuizen (aandacht voor betere grensoverschrijdende informatievoorziening) en CDA lijsttrekker voor de Provinciale Staten Eddy van Hijum (thema drugsafval). 

Afsluitend is onder aanvoering van wijkagent Bennie Visschedijk een rondwandeling gemaakt in de Enschedese binnenstad met uiteindelijk nog een bezoek aan de prachtige Synagoge. Hier waren toevallig de Bruggenbouwers van diverse geloven in onze stad bijeen en hebben Grapperhaus nog kunnen toespreken over hun waardevolle werk.

Ferd Grapperhaus, wiens moeder een geboren Enschedese blijkt te zijn, zegde spontaan toe 12 september opnieuw naar Enschede te komen als spreker bij een bijeenkomst van de Joodse gemeenschap. 

Al met al een mooie en waardevolle avond.

Ayfer KoƧ / Ton ten Vergert

 

Artikel TC Tubantia: https://www.tubantia.nl/enschede-e-o/grapperhaus-in-enschede-terugkeer-is-gangers-brengt-gevaar-met-zich-mee~a355ea53/

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.